Каква е разликата между сродна душа и пламък близнак?

Каква е разликата между сродна душа и пламък близнак?

Напоследък, все по - често се говори за така наречения "пламък близнак" или "душа близнак" и за съжаление, много хора ги бъркат със сродна душа. А разликата е огромна.


Според една красива легенда, преди време, боговете са се разгневили на хората и разделили душата на всеки на две и оттогава всеки един от нас се лута и търси своята сродна душа или своята половинка.
Точно това са сродните души - хора, които се допълват, защото силните страни на всеки са слаби за другия, но съберат ли се и приемат ли тези различия, те стават едно абсолютно неразрушимо цяло.


При сродните души, в началото на връзката нищо, че те усещат, че са, специални един за друг, тя е пълна с караници и трудни моменти, но ако всеки приеме, че другият го допълва наистина, любовта им е за цял живот.

Точно обратното са пламъците близнаци. Това са хора, които са абсолютно еднакви (затова понякога се казва и за тях, че са две части от една душа - те са две еднакви части, но не задължително две допълващи се части). Техните емоции и начина на виждане на света, начина по който живеят и реагират, са еднакви. При първа среща и в началото, това е много вълнуващо, защото разбира се, вие сте срещнали някой, който е точно като вас. Това е страхотно. Лесно е да си говорите и темите са еднакви.
С течение на времето обаче, ако превърнете това в интимна връзка, тя често е обречена на провал, защото идеята на връзките не е да живеете сами със себе си. Постепенно общите теми спират да са интересни и започвате да се дразните, защото виждате своите слабости, отразени в другия човек, а силните ви страни не са нещо, което е само ваш плюс. Все едно сте срещнали своя близнак и трябва да се откъснете от него, за да намерите своята идентичност.
Но като приятели или съдружници, пламъците близнаци са абсолютно прекрасна комбинация. Затова, когато срещнете някой, внимателно преценете дали той е вашата сродна душа или душа - близнак, за да можете да превърнете вашия прекрасен дар от съдбата в неразрушим съюз, а не в нещо, което ще завърши със сълзи.

Created by Rosie Concept Web Design 2020